Dorisz - A Dorisz név jelentése, Dorisz névnapjai, Dorisz név becézése és más érdekességek:

● A Dorisz név eredete: görög ( mitológiai )

● A Dorisz név jelentése:

az óceán ajándéka ( Doris Oceanus tengeristen lánya volt )

● A Dorisz név becézése / Dorisz becenevei:

Dori, Dorka, Riszi, Riszus

● Dorisz névnapja:

április 28.
● A Dorisz név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dorisz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dorisz névről? Görgess lejjebb!
A Dorisz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dorisz névről

● A Dorisz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dorisz név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Dorisz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Dorisz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dorisz név ? Jó helyen jársz!
A Dorisz: 6 betűből álló női név / lánynév
A Dorisz név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Dorisz név magánhangzói: I, O,
A Dorisz név mássalhangzói: SZ, D, R,
A Dorisz név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Dorisz névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dorisz névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dorisz névvel kapcsolatban. a Dorisz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dorisz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dorisz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dorisz névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dorisz név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dorisz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dorisz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!