Dorkász - A Dorkász név jelentése, Dorkász névnapjai, Dorkász név becézése és más érdekességek:

● A Dorkász név eredete: görög

● A Dorkász név jelentése:

gazella ( A Dorkás alakváltozata )

● A Dorkász név becézése / Dorkász becenevei:

Dorki, Dorkó, Orkász, Orki, Dorkászka

● Dorkász névnapja:

február 6.
● A Dorkász név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dorkász név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dorkász névről? Görgess lejjebb!
A Dorkász az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dorkász névről

● A Dorkász név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dorkász név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Dorkász névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Dorkász név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dorkász név ? Jó helyen jársz!
A Dorkász: 7 betűből álló női név / lánynév
A Dorkász név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Dorkász név magánhangzói: Á, O,
A Dorkász név mássalhangzói: SZ, D, K, R,
A Dorkász név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Dorkász névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dorkász névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dorkász névvel kapcsolatban. a Dorkász név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dorkász név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dorkász név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dorkász névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dorkász név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dorkász nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dorkász névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!