Dorkás - A Dorkás név jelentése, Dorkás névnapjai, Dorkás név becézése és más érdekességek:

● A Dorkás név eredete: görög

● A Dorkás név jelentése:

gazella

● A Dorkás név becézése / Dorkás becenevei:

Dorki, Dorkó, Orkás, Orki, Dorkáska

● Dorkás névnapja:

február 6.
● A Dorkás név típusa: D betűs női név / lány név
● A Dorkás név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dorkás névről? Görgess lejjebb!
A Dorkás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dorkás névről

● A Dorkás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dorkás név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Dorkás névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Dorkás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dorkás név ? Jó helyen jársz!
A Dorkás: 6 betűből álló női név / lány név
A Dorkás név hangrendje: mély hangrendű női név / lány név
A Dorkás név magánhangzói: Á, O,
A Dorkás név mássalhangzói: D, K, R, S,
A Dorkás név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Dorkás névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Dorkás névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 221 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 116 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dorkás névvel kapcsolatban. a Dorkás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dorkás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dorkás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dorkás névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dorkás név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dorkás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dorkás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!