Tanázia - A Tanázia név jelentése, Tanázia névnapjai, Tanázia név becézése és más érdekességek:

● A Tanázia név eredete: görög

● A Tanázia név jelentése:

halhatatlan ( Az Atanázia önállósult becézője. )

● A Tanázia név becézése / Tanázia becenevei:

Tani, Názi, Názika, Názus, Názka

● Tanázia névnapja:

augusztus 14.
● A Tanázia név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Tanázia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tanázia névről? Görgess lejjebb!
A Tanázia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tanázia névről

● A Tanázia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tanázia név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Tanázia névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Tanázia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tanázia név ? Jó helyen jársz!
A Tanázia: 7 betűből álló női név / lánynév
A Tanázia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Tanázia név magánhangzói: A, Á, I,
A Tanázia név mássalhangzói: N, T, Z,
A Tanázia név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Tanázia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Tanázia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tanázia névvel kapcsolatban. a Tanázia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tanázia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tanázia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tanázia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tanázia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tanázia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tanázia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!