Teodózia - A Teodózia név jelentése, Teodózia névnapjai, Teodózia név becézése és más érdekességek:

● A Teodózia név eredete: görög - latin

● A Teodózia név jelentése:

Isten ajándéka

● A Teodózia név becézése / Teodózia becenevei:

Dózi, Zia, Zius, Teó, Teóka, Teus, Teuci, Teuka

● Teodózia névnapja:

április 2.május 29.
● A Teodózia név típusa: T betűs női név / lánynév
● A Teodózia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Teodózia névről? Görgess lejjebb!
A Teodózia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Teodózia névről

● A Teodózia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Teodózia név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + E ( 5 ) + O ( 6 ) + D ( 4 ) + Ó ( 6 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Teodózia névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Teodózia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Teodózia név ? Jó helyen jársz!
A Teodózia: 8 betűből álló női név / lánynév
A Teodózia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Teodózia név magánhangzói: A, E, I, O, Ó,
A Teodózia név mássalhangzói: D, T, Z,
A Teodózia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

A Teodózia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Teodózia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 179 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 91 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Teodózia névvel kapcsolatban. a Teodózia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Teodózia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Teodózia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Teodózia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Teodózia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Teodózia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Teodózia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!