Dorottya - A Dorottya név jelentése, Dorottya névnapjai, Dorottya név becézése és más érdekességek:

● A Dorottya név eredete: görög

● A Dorottya név jelentése:

Isten ajándéka

● A Dorottya név becézése / Dorottya becenevei:

Dori, Dorka, Dotyi, Doro

● Dorottya névnapja:

február 6.
● A Dorottya név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dorottya név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dorottya névről? Görgess lejjebb!
A Dorottya az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dorottya névről

● A Dorottya név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dorottya név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + O ( 6 ) + T ( 2 ) + T ( 2 ) + Y ( 7 ) + A ( 1 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Dorottya névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Dorottya név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dorottya név ? Jó helyen jársz!
A Dorottya: 8 betűből álló női név / lánynév
A Dorottya név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Dorottya név magánhangzói: A, O,
A Dorottya név mássalhangzói: TY, D, R, T,
A Dorottya név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Dorottya névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dorottya névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dorottya névvel kapcsolatban. a Dorottya név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dorottya név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dorottya név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dorottya névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dorottya név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dorottya nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dorottya névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!