Dorotea - A Dorotea név jelentése, Dorotea névnapjai, Dorotea név becézése és más érdekességek:

● A Dorotea név eredete: görög

● A Dorotea név jelentése:

Isten ajándéka ( A Dorottya név latin változatából származik )

● A Dorotea név becézése / Dorotea becenevei:

Dori, Doro, Dorka, Tea, Teus, Roti, Oro

● Dorotea névnapja:

február 6.
● A Dorotea név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dorotea név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dorotea névről? Görgess lejjebb!
A Dorotea az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dorotea névről

● A Dorotea név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dorotea név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + O ( 6 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + A ( 1 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Dorotea névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Dorotea név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dorotea név ? Jó helyen jársz!
A Dorotea: 7 betűből álló női név / lánynév
A Dorotea név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Dorotea név magánhangzói: A, E, O,
A Dorotea név mássalhangzói: D, R, T,
A Dorotea név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Dorotea névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dorotea névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dorotea névvel kapcsolatban. a Dorotea név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dorotea név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dorotea név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dorotea névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dorotea név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dorotea nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dorotea névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!