Ditta - A Ditta név jelentése, Ditta névnapjai, Ditta név becézése és más érdekességek:

● A Ditta név eredete: germán

● A Ditta név jelentése:

birtok, örökség, harc a vagyonért ( Az Edit és Judit önállósult becézője. )

● A Ditta név becézése / Ditta becenevei:

Ditti, Dittike, Dittus, Dittka, Ittus, Ittka

● Ditta névnapja:

május 6.június 29.szeptember 16.június 30.
● A Ditta név típusa: D betűs női név / lány név
● A Ditta név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Ditta névről? Görgess lejjebb!
A Ditta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Ditta névről

● A Ditta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Ditta név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Ditta névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Ditta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Ditta név ? Jó helyen jársz!
A Ditta: 5 betűből álló női név / lány név
A Ditta név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Ditta név magánhangzói: A, I,
A Ditta név mássalhangzói: D, T,
A Ditta név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Ditta névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Ditta névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 221 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 116 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Ditta névvel kapcsolatban. a Ditta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Ditta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Ditta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Ditta névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Ditta név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Ditta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Ditta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!