Bekő - A Bekő név jelentése, Bekő névnapjai, Bekő név becézése és más érdekességek:

● A Bekő név eredete: magyar - török

● A Bekő név jelentése:

meddő, terméketlen ( Bek név kicsinyítőképzős származéka )

● A Bekő név becézése / Bekő becenevei:

Beki, Ekő, Eki

● Bekő névnapja:

március 21.december 29.
● A Bekő név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bekő név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bekő névről? Görgess lejjebb!
A Bekő az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bekő névről

● A Bekő név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bekő név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + K ( 2 ) + Ő ( 2 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Bekő névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Bekő név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bekő név ? Jó helyen jársz!
A Bekő: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bekő név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Bekő név magánhangzói: E, Ő,
A Bekő név mássalhangzói: B, K,
A Bekő név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bekő névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bekő névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 302 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 125 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bekő névvel kapcsolatban. a Bekő név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bekő név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bekő név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bekő névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bekő név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bekő nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bekő névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!