Szolón - A Szolón név jelentése, Szolón névnapjai, Szolón név becézése és más érdekességek:

● A Szolón név eredete: görög

● A Szolón név jelentése:

az ókori görög államférfi, Szolón nevéből vált keresztnévvé

● A Szolón név becézése / Szolón becenevei:

Szoli, Szolika, Szolónka, Lónka, Lóni, Lóci

● Szolón névnapja:

május 17.november 13.
● A Szolón név típusa: S betűs férfi név / fiúnév
● A Szolón név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szolón névről? Görgess lejjebb!
A Szolón az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szolón névről

● A Szolón név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szolón név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + Ó ( 6 ) + N ( 5 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Szolón névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Szolón név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szolón név ? Jó helyen jársz!
A Szolón: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Szolón név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Szolón név magánhangzói: O, Ó,
A Szolón név mássalhangzói: SZ, L, N,
A Szolón név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Szolón névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Szolón névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szolón névvel kapcsolatban. a Szolón név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szolón név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szolón név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szolón névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szolón név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szolón nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szolón névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!