Sebestyén - A Sebestyén név jelentése, Sebestyén névnapjai, Sebestyén név becézése és más érdekességek:

● A Sebestyén név eredete: magyar - latin

● A Sebestyén név jelentése:

magasztos, fennkölt, Szebaszte ( Sebastia ) városából való

● A Sebestyén név becézése / Sebestyén becenevei:

Sebi, Sebes, Sebike, Sebuka, Sebu, Sese, Sebke, Sebestyénke

● Sebestyén névnapja:

január 20.
● A Sebestyén név típusa: S betűs férfi név / fiúnév
● A Sebestyén név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Sebestyén névről? Görgess lejjebb!
A Sebestyén az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Sebestyén névről

● A Sebestyén név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Sebestyén név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + E ( 5 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + T ( 2 ) + Y ( 7 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Sebestyén névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Sebestyén név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Sebestyén név ? Jó helyen jársz!
A Sebestyén: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
A Sebestyén név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Sebestyén név magánhangzói: E, É,
A Sebestyén név mássalhangzói: TY, B, N, S,
A Sebestyén név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Sebestyén névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Sebestyén névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Sebestyén névvel kapcsolatban. a Sebestyén név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Sebestyén név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Sebestyén név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Sebestyén névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Sebestyén név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Sebestyén nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Sebestyén névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!