Bartó - A Bartó név jelentése, Bartó névnapjai, Bartó név becézése és más érdekességek:

● A Bartó név eredete: arámi - görög ( bibliai )

● A Bartó név jelentése:

Ptolemaiosz fia ( A Bertalan név régi magyar Bartalom formájának kicsinyítőképzős rövidülése )

● A Bartó név becézése / Bartó becenevei:

Barti, Bartus, Bartika, Arti

● Bartó névnapja:

augusztus 24.
● A Bartó név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bartó név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bartó névről? Görgess lejjebb!
A Bartó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bartó névről

● A Bartó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bartó név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Bartó névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Bartó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bartó név ? Jó helyen jársz!
A Bartó: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bartó név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Bartó név magánhangzói: A, Ó,
A Bartó név mássalhangzói: B, R, T,
A Bartó név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bartó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bartó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bartó névvel kapcsolatban. a Bartó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bartó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bartó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bartó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bartó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bartó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bartó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!