Barnabás - A Barnabás név jelentése, Barnabás névnapjai, Barnabás név becézése és más érdekességek:

● A Barnabás név eredete: arámi - héber

● A Barnabás név jelentése:

a vigasztalás fia

● A Barnabás név becézése / Barnabás becenevei:

Barni, Barnika, Barnus

● Barnabás névnapja:

június 11.
● A Barnabás név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Barnabás név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Barnabás névről? Görgess lejjebb!
A Barnabás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Barnabás névről

● A Barnabás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Barnabás név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Barnabás névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Barnabás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Barnabás név ? Jó helyen jársz!
A Barnabás: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Barnabás név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Barnabás név magánhangzói: A, Á,
A Barnabás név mássalhangzói: B, N, R, S,
A Barnabás név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Barnabás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Barnabás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Barnabás névvel kapcsolatban. a Barnabás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Barnabás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Barnabás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Barnabás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Barnabás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Barnabás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Barnabás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!