Bartal - A Bartal név jelentése, Bartal névnapjai, Bartal név becézése és más érdekességek:

● A Bartal név eredete: arámi - görög ( bibliai )

● A Bartal név jelentése:

Ptolemaiosz fia ( A Bertalan név régi magyar Bartalom formájának a rövidülése )

● A Bartal név becézése / Bartal becenevei:

Barti, Bartus, Bartika, Arti

● Bartal névnapja:

augusztus 24.
● A Bartal név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bartal név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bartal névről? Görgess lejjebb!
A Bartal az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bartal névről

● A Bartal név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bartal név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Bartal névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Bartal név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bartal név ? Jó helyen jársz!
A Bartal: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bartal név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Bartal név magánhangzói: A,
A Bartal név mássalhangzói: B, L, R, T,
A Bartal név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bartal névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bartal névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bartal névvel kapcsolatban. a Bartal név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bartal név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bartal név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bartal névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bartal név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bartal nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bartal névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!