Lexa - A Lexa név jelentése, Lexa névnapjai, Lexa név becézése és más érdekességek:

● A Lexa név eredete: görög - latin

● A Lexa név jelentése:

férfiakat megvédő, férfiaktól megvédő ( Az Alexandra önállósult becézője )

● A Lexa név becézése / Lexa becenevei:

Lexi, Lexike, Lexácska, Lex

● Lexa névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Lexa név típusa: L betűs női név / lánynév
● A Lexa név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lexa névről? Görgess lejjebb!
A Lexa az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lexa névről

● A Lexa név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lexa név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + E ( 5 ) + X ( 6 ) + A ( 1 ) = 15 ( 1 + 5 )
A Lexa névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Lexa név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lexa név ? Jó helyen jársz!
A Lexa: 4 betűből álló női név / lánynév
A Lexa név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Lexa név magánhangzói: A, E,
A Lexa név mássalhangzói: L, X,
A Lexa név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Lexa névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Lexa névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lexa névvel kapcsolatban. a Lexa név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lexa név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lexa név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lexa névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lexa név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lexa nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lexa névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!