Szaraszvati - A Szaraszvati név jelentése, Szaraszvati névnapjai, Szaraszvati név becézése és más érdekességek:

● A Szaraszvati név eredete: szanszkrit

● A Szaraszvati név jelentése:

bő termésű, vízben gazdag

● A Szaraszvati név becézése / Szaraszvati becenevei:

Szara, Szvati, Szvatka, Ara, Arácska

● Szaraszvati névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Szaraszvati név típusa: S betűs női név / lánynév
● A Szaraszvati név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szaraszvati névről? Görgess lejjebb!
A Szaraszvati az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szaraszvati névről

● A Szaraszvati név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szaraszvati név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + V ( 4 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) = 45 ( 4 + 5 )
A Szaraszvati névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Szaraszvati név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szaraszvati név ? Jó helyen jársz!
A Szaraszvati: 11 betűből álló női név / lánynév
A Szaraszvati név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Szaraszvati név magánhangzói: A, I,
A Szaraszvati név mássalhangzói: SZ, R, T, V,
A Szaraszvati név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Szaraszvati névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Szaraszvati névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 47 női név / lány név és 35 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szaraszvati névvel kapcsolatban. a Szaraszvati név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szaraszvati név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szaraszvati név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szaraszvati névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szaraszvati név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szaraszvati nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szaraszvati névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!