Valéria - A Valéria név jelentése, Valéria névnapjai, Valéria név becézése és más érdekességek:

● A Valéria név eredete: latin

● A Valéria név jelentése:

erős, egészséges ( A Valér férfinév női párja )

● A Valéria név becézése / Valéria becenevei:

Vali, Valika, Valcsi, Valica, Valérka, Ria, Rius, Léri, Lérus, Lérci, Lércsi

● Valéria névnapja:

április 28.június 5.december 9.
● A Valéria név típusa: V betűs női név / lánynév
● A Valéria név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Valéria névről? Görgess lejjebb!
A Valéria az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Valéria névről

● A Valéria név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Valéria név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + É ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Valéria névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Valéria név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Valéria név ? Jó helyen jársz!
A Valéria: 7 betűből álló női név / lánynév
A Valéria név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Valéria név magánhangzói: A, É, I,
A Valéria név mássalhangzói: L, R, V,
A Valéria név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Valéria névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Valéria névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 146 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 82 női név / lány név és 64 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Valéria névvel kapcsolatban. a Valéria név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Valéria név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Valéria név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Valéria névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Valéria név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Valéria nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Valéria névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!