Viktória - A Viktória név jelentése, Viktória névnapjai, Viktória név becézése és más érdekességek:

● A Viktória név eredete: latin

● A Viktória név jelentése:

győzelem

● A Viktória név becézése / Viktória becenevei:

Ria, Rius, Viki, Vikike, Viku, Vikusz, Vikki, Vik, Vikica, Vikcsi

● Viktória névnapja:

november 17.december 23.
● A Viktória név típusa: V betűs női név / lánynév
● A Viktória név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Viktória névről? Görgess lejjebb!
A Viktória az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Viktória névről

● A Viktória név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Viktória név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + T ( 2 ) + Ó ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 42 ( 4 + 2 )
A Viktória névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Viktória név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Viktória név ? Jó helyen jársz!
A Viktória: 8 betűből álló női név / lánynév
A Viktória név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Viktória név magánhangzói: A, I, Ó,
A Viktória név mássalhangzói: K, R, T, V,
A Viktória név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Viktória névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Viktória névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 146 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 82 női név / lány név és 64 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Viktória névvel kapcsolatban. a Viktória név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Viktória név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Viktória név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Viktória névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Viktória név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Viktória nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Viktória névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!