Anna - Az Anna név jelentése, Anna névnapjai, Anna név becézése és más érdekességek:

● Az Anna név eredete: héber

● Az Anna név jelentése:

kegyelem, Isten kegyelme, kellem, kecsesség, báj

● Az Anna név becézése / Anna becenevei:

Anni , Annika, Ani, Anika, Ancsa, Ancsi, Ancsika, Anci, Anicska, Anus, Panna, Panni, Pannika, Panka, Annus, Annuska, Naca, Nani, Náni, Náncsi, Nusi, Nusika, Nasa, Kisó

● Anna névnapja:

július 26.
● Az Anna név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Anna név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Anna névről? Görgess lejjebb!
Az Anna az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Anna névről

● Az Anna név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Anna név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 12 ( 1 + 2 )
Az Anna névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Anna név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Anna név ? Jó helyen jársz!
Az Anna: 4 betűből álló női név / lánynév
Az Anna név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Anna név magánhangzói: A,
Az Anna név mássalhangzói: N,
Az Anna név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Anna névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Anna névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Anna névvel kapcsolatban. az Anna név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Anna név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Anna név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Anna névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Anna név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Anna nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Anna névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!