Rebeka - A Rebeka név jelentése, Rebeka névnapjai, Rebeka név becézése és más érdekességek:

● A Rebeka név eredete: héber ( bibliai )

● A Rebeka név jelentése:

megkötöző, megigéző, megbabonázó, üsző, jól táplált

● A Rebeka név becézése / Rebeka becenevei:

Rebus, Rebu, Rebi, Beka, Bekka, Bekkácska, Bekkus

● Rebeka névnapja:

március 9.szeptember 2.
● A Rebeka név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Rebeka név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rebeka névről? Görgess lejjebb!
A Rebeka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rebeka névről

● A Rebeka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rebeka név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + E ( 5 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Rebeka névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Rebeka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rebeka név ? Jó helyen jársz!
A Rebeka: 6 betűből álló női név / lánynév
A Rebeka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Rebeka név magánhangzói: A, E,
A Rebeka név mássalhangzói: B, K, R,
A Rebeka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Rebeka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Rebeka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rebeka névvel kapcsolatban. a Rebeka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rebeka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rebeka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rebeka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rebeka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rebeka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rebeka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!