Rezeda - A Rezeda név jelentése, Rezeda névnapjai, Rezeda név becézése és más érdekességek:

● A Rezeda név eredete: magyar

● A Rezeda név jelentése:

rezeda ( virág )

● A Rezeda név becézése / Rezeda becenevei:

Rezi, Rezike, Rezus, Zeda, Zedus, Zedike, Edus

● Rezeda névnapja:

május 17.
● A Rezeda név típusa: R betűs női név / lány név
● A Rezeda név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rezeda névről? Görgess lejjebb!
A Rezeda az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rezeda névről

● A Rezeda név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rezeda név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + E ( 5 ) + Z ( 8 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Rezeda névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Rezeda név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rezeda név ? Jó helyen jársz!
A Rezeda: 6 betűből álló női név / lány név
A Rezeda név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Rezeda név magánhangzói: A, E,
A Rezeda név mássalhangzói: D, R, Z,
A Rezeda név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

A Rezeda névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Rezeda névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db R betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 100 női név / lány név és 104 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rezeda névvel kapcsolatban. a Rezeda név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rezeda név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rezeda név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rezeda névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rezeda név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rezeda nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rezeda névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!