Ríka - A Ríka név jelentése, Ríka névnapjai, Ríka név becézése és más érdekességek:

● A Ríka név eredete: német

● A Ríka név jelentése:

béke, hatalmas óvó uralkodó ( A Friderika és a Henriett önállósult becézője )

● A Ríka név becézése / Ríka becenevei:

Riki, Riku, Rikus, Rikica, Rikci, Riri, Ika

● Ríka névnapja:

szeptember 25.
● A Ríka név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Ríka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Ríka névről? Görgess lejjebb!
A Ríka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Ríka névről

● A Ríka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Ríka név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + Í ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 21 ( 2 + 1 )
A Ríka névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Ríka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Ríka név ? Jó helyen jársz!
A Ríka: 4 betűből álló női név / lánynév
A Ríka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Ríka név magánhangzói: A, Í,
A Ríka név mássalhangzói: K, R,
A Ríka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Ríka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Ríka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 210 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 104 női név / lány név és 106 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Ríka névvel kapcsolatban. a Ríka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Ríka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Ríka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Ríka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Ríka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Ríka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Ríka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!