Sebes - A Sebes név jelentése, Sebes névnapjai, Sebes név becézése és más érdekességek:

● A Sebes név eredete: magyar - latin

● A Sebes név jelentése:

Szebaszte ( Sebastia ) városából való ( A Sebestyén önállósult becézője )

● A Sebes név becézése / Sebes becenevei:

Sebi, Sebike, Sebuka, Sebu, Sese, Sebke, Sebeske

● Sebes névnapja:

június 7.február 3.
● A Sebes név típusa: S betűs férfi név / fiúnév
● A Sebes név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Sebes névről? Görgess lejjebb!
A Sebes az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Sebes névről

● A Sebes név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Sebes név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + E ( 5 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 14 ( 1 + 4 )
A Sebes névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Sebes név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Sebes név ? Jó helyen jársz!
A Sebes: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Sebes név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Sebes név magánhangzói: E,
A Sebes név mássalhangzói: B, S,
A Sebes név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Sebes névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Sebes névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Sebes névvel kapcsolatban. a Sebes név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Sebes név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Sebes név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Sebes névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Sebes név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Sebes nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Sebes névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!