Ágnes - Az Ágnes név jelentése, Ágnes névnapjai, Ágnes név becézése és más érdekességek:

● Az Ágnes név eredete: görög

● Az Ágnes név jelentése:

szent, tiszta, szemérmes, érintetlen, szűzies, tartózkodó.

● Az Ágnes név becézése / Ágnes becenevei:

Ágneska, Ági, Ágika, Ágica, Gigi, Gica, Áci, Ácika, Ága, Ágis, Ágnis, Ángi

● Ágnes névnapja:

január 21.január 28.március 6.június 8.november 16.
● Az Ágnes név típusa: Á betűs női név / lánynév
● Az Ágnes név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ágnes névről? Görgess lejjebb!
Az Ágnes az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ágnes névről

● Az Ágnes név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ágnes név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + G ( 7 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Ágnes névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Ágnes név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ágnes név ? Jó helyen jársz!
Az Ágnes: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Ágnes név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ágnes név magánhangzói: Á, E,
Az Ágnes név mássalhangzói: G, N, S,
Az Ágnes név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Ágnes névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ágnes névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ágnes névvel kapcsolatban. az Ágnes név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ágnes név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ágnes név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ágnes névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ágnes név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ágnes nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ágnes névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!