Ágota - Az Ágota név jelentése, Ágota névnapjai, Ágota név becézése és más érdekességek:

● Az Ágota név eredete: magyar

● Az Ágota név jelentése:

a jó ( Az Agáta régebbi magyar formája )

● Az Ágota név becézése / Ágota becenevei:

Ágó, Goti

● Ágota névnapja:

január 11.február 5.
● Az Ágota név típusa: Á betűs női név / lánynév
● Az Ágota név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ágota névről? Görgess lejjebb!
Az Ágota az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ágota névről

● Az Ágota név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ágota név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + G ( 7 ) + O ( 6 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
Az Ágota névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Ágota név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ágota név ? Jó helyen jársz!
Az Ágota: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Ágota név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Ágota név magánhangzói: A, Á, O,
Az Ágota név mássalhangzói: G, T,
Az Ágota név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Ágota névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ágota névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 65 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 22 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ágota névvel kapcsolatban. az Ágota név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ágota név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ágota név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ágota névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ágota név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ágota nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ágota névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!