Áfonya - Az Áfonya név jelentése, Áfonya névnapjai, Áfonya név becézése és más érdekességek:

● Az Áfonya név eredete: magyar

● Az Áfonya név jelentése:

áfonya gyümölcs

● Az Áfonya név becézése / Áfonya becenevei:

Áfi, Áfika, Áfonyácska

● Áfonya névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● Az Áfonya név típusa: Á betűs női név / lány név
● Az Áfonya név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Áfonya névről? Görgess lejjebb!
Az Áfonya az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Áfonya névről

● Az Áfonya név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Áfonya név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + F ( 6 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) + A ( 1 ) = 26 ( 2 + 6 )
Az Áfonya névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Áfonya név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Áfonya név ? Jó helyen jársz!
Az Áfonya: 6 betűből álló női név / lány név
Az Áfonya név hangrendje: mély hangrendű női név / lány név
Az Áfonya név magánhangzói: A, Á, O,
Az Áfonya név mássalhangzói: NY, F,
Az Áfonya név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

Az Áfonya névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Áfonya névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 69 db Á betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 21 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Áfonya névvel kapcsolatban. az Áfonya név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Áfonya név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Áfonya név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Áfonya névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Áfonya név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Áfonya nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Áfonya névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!