Kálmán - A Kálmán név jelentése, Kálmán névnapjai, Kálmán név becézése és más érdekességek:

● A Kálmán név eredete: magyar

● A Kálmán név jelentése:

maradék, életben maradt

● A Kálmán név becézése / Kálmán becenevei:

Kálmi, Kálmánka, Kálmus, Kálmóka

● Kálmán névnapja:

október 13.
● A Kálmán név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Kálmán név előfordulási gyakorisága: Gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kálmán névről? Görgess lejjebb!
A Kálmán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kálmán névről

● A Kálmán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kálmán név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + Á ( 1 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 16 ( 1 + 6 )
A Kálmán névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Kálmán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kálmán név ? Jó helyen jársz!
A Kálmán: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Kálmán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Kálmán név magánhangzói: Á,
A Kálmán név mássalhangzói: K, L, M, N,
A Kálmán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Kálmán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Kálmán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 273 db K betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 141 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kálmán névvel kapcsolatban. a Kálmán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kálmán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kálmán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kálmán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kálmán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kálmán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kálmán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!