Karácson - A Karácson név jelentése, Karácson névnapjai, Karácson név becézése és más érdekességek:

● A Karácson név eredete: magyar

● A Karácson név jelentése:

karácsony

● A Karácson név becézése / Karácson becenevei:

Kari, Karika, Karcsi, Rácsi, Rácsus, Rácsó

● Karácson névnapja:

május 13.december 18.december 25.
● A Karácson név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Karácson név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Karácson névről? Görgess lejjebb!
A Karácson az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Karácson névről

● A Karácson név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Karácson név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + Á ( 1 ) + C ( 3 ) + S ( 1 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Karácson névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Karácson név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Karácson név ? Jó helyen jársz!
A Karácson: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Karácson név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Karácson név magánhangzói: A, Á, O,
A Karácson név mássalhangzói: CS, K, N, R,
A Karácson név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Karácson névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Karácson névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Karácson névvel kapcsolatban. a Karácson név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Karácson név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Karácson név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Karácson névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Karácson név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Karácson nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Karácson névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!