Helén - A Helén név jelentése, Helén névnapjai, Helén név becézése és más érdekességek:

● A Helén név eredete: angol - francia - görög ( mitológiai )

● A Helén név jelentése:

fényes, sugárzó ( A Heléna angol és francia formájából. )

● A Helén név becézése / Helén becenevei:

Helénke, Heli, helka, Helcsi, Léna, Lénus, Léni, Lénike

● Helén névnapja:

július 21.augusztus 13.augusztus 18.július 31.október 14.
● A Helén név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Helén név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Helén névről? Görgess lejjebb!
A Helén az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Helén névről

● A Helén név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Helén név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Helén névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Helén név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Helén név ? Jó helyen jársz!
A Helén: 5 betűből álló női név / lánynév
A Helén név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Helén név magánhangzói: E, É,
A Helén név mássalhangzói: H, L, N,
A Helén név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Helén névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Helén névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Helén névvel kapcsolatban. a Helén név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Helén név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Helén név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Helén névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Helén név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Helén nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Helén névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!