Helena - A Helena név jelentése, Helena névnapjai, Helena név becézése és más érdekességek:

● A Helena név eredete: görög ( mitológiai ) - angol

● A Helena név jelentése:

fényes, sugárzó ( A Heléna angol alakváltozata )

● A Helena név becézése / Helena becenevei:

Helenke, Heli, Helka, Helcsi, Lena, Lenus, Leni, Lenike, Lenke

● Helena névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Helena név típusa: H betűs női név / lány név
● A Helena név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Helena névről? Görgess lejjebb!
A Helena az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Helena névről

● A Helena név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Helena név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Helena névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Helena név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Helena név ? Jó helyen jársz!
A Helena: 6 betűből álló női név / lány név
A Helena név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Helena név magánhangzói: A, E,
A Helena név mássalhangzói: H, L, N,
A Helena név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

A Helena névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Helena névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 156 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 85 női név / lány név és 71 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Helena névvel kapcsolatban. a Helena név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Helena név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Helena név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Helena névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Helena név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Helena nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Helena névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!