Filemon - A Filemon név jelentése, Filemon névnapjai, Filemon név becézése és más érdekességek:

● A Filemon név eredete: görög

● A Filemon név jelentése:

barátságos, nyájas

● A Filemon név becézése / Filemon becenevei:

Filus, File, Filkó, Lemon, Lemi, Lemus

● Filemon névnapja:

március 8.március 22.november 22.
● A Filemon név típusa: F betűs férfi név / fiúnév
● A Filemon név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Filemon névről? Görgess lejjebb!
A Filemon az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Filemon névről

● A Filemon név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Filemon név számmisztikai elemzése:
F ( 6 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) = 38 ( 3 + 8 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Filemon névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Filemon név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Filemon név ? Jó helyen jársz!
A Filemon: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Filemon név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Filemon név magánhangzói: E, I, O,
A Filemon név mássalhangzói: F, L, M, N,
A Filemon név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Filemon névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Filemon névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db F betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 77 női név / lány név és 50 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
F betűs női nevek / lánynevek listája F betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Filemon névvel kapcsolatban. a Filemon név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Filemon név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Filemon név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Filemon névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Filemon név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Filemon nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Filemon névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!