Adriána - Az Adriána név jelentése, Adriána névnapjai, Adriána név becézése és más érdekességek:

● Az Adriána név eredete: magyar - latin

● Az Adriána név jelentése:

Hadria városából való, hadriai ( A latin Hadrianus névből származik, Az Adorján női párja )

● Az Adriána név becézése / Adriána becenevei:

Riána, Adus, Adika, Ria

● Adriána névnapja:

szeptember 8.március 5.március 4.
● Az Adriána név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Adriána név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Adriána névről? Görgess lejjebb!
Az Adriána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Adriána névről

● Az Adriána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Adriána név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + D ( 4 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 30 ( 3 + 0 )
Az Adriána névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Adriána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Adriána név ? Jó helyen jársz!
Az Adriána: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Adriána név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Adriána név magánhangzói: A, Á, I,
Az Adriána név mássalhangzói: D, N, R,
Az Adriána név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Adriána névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Adriána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 509 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 325 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Adriána névvel kapcsolatban. az Adriána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Adriána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Adriána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Adriána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Adriána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Adriána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Adriána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!