Bereniké - A Bereniké név jelentése, Bereniké névnapjai, Bereniké név becézése és más érdekességek:

● A Bereniké név eredete: görög - macedón

● A Bereniké név jelentése:

győzelmet, diadalt hozó

● A Bereniké név becézése / Bereniké becenevei:

Niké, Nikus, Bere, Berike, Berus, Eni, Enike

● Bereniké névnapja:

február 4.július 9.
● A Bereniké név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Bereniké név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bereniké névről? Görgess lejjebb!
A Bereniké az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bereniké névről

● A Bereniké név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bereniké név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + É ( 5 ) = 42 ( 4 + 2 )
A Bereniké névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Bereniké név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bereniké név ? Jó helyen jársz!
A Bereniké: 8 betűből álló női név / lánynév
A Bereniké név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Bereniké név magánhangzói: E, É, I,
A Bereniké név mássalhangzói: B, K, N, R,
A Bereniké név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Bereniké névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Bereniké névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bereniké névvel kapcsolatban. a Bereniké név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bereniké név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bereniké név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bereniké névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bereniké név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bereniké nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bereniké névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!