Bellatrix - A Bellatrix név jelentése, Bellatrix névnapjai, Bellatrix név becézése és más érdekességek:

● A Bellatrix név eredete: latin

● A Bellatrix név jelentése:

női harcos ( a vadászt ábrázoló Orion ‣ csillagképben a vadász bal vállát jelölő harmadik legnagyobb óriáscsillag neve )

● A Bellatrix név becézése / Bellatrix becenevei:

Bella, Trixi, Bellus, Belluska, Bellácska, Ella, Ellus

● Bellatrix névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Bellatrix név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Bellatrix név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bellatrix névről? Görgess lejjebb!
A Bellatrix az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bellatrix névről

● A Bellatrix név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bellatrix név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + X ( 6 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Bellatrix névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Bellatrix név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bellatrix név ? Jó helyen jársz!
A Bellatrix: 9 betűből álló női név / lánynév
A Bellatrix név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Bellatrix név magánhangzói: A, E, I,
A Bellatrix név mássalhangzói: B, L, R, T, X,
A Bellatrix név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Bellatrix névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Bellatrix névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bellatrix névvel kapcsolatban. a Bellatrix név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bellatrix név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bellatrix név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bellatrix névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bellatrix név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bellatrix nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bellatrix névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!