Nikodémia - A Nikodémia név jelentése, Nikodémia névnapjai, Nikodémia név becézése és más érdekességek:

● A Nikodémia név eredete: görög - latin

● A Nikodémia név jelentése:

a nép legyőzője, aki a néppel győz ( A Nikodémusz férfinév női párja )

● A Nikodémia név becézése / Nikodémia becenevei:

Nikó, Niku, Nikusz, Kodi, Kokó, Démi, Démus, Démia, Mia, Mius

● Nikodémia névnapja:

március 27.augusztus 3.
● A Nikodémia név típusa: N betűs női név / lány név
● A Nikodémia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nikodémia névről? Görgess lejjebb!
A Nikodémia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nikodémia névről

● A Nikodémia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nikodémia név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + D ( 4 ) + É ( 5 ) + M ( 4 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 45 ( 4 + 5 )
A Nikodémia névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Nikodémia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nikodémia név ? Jó helyen jársz!
A Nikodémia: 9 betűből álló női név / lány név
A Nikodémia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Nikodémia név magánhangzói: A, É, I, O,
A Nikodémia név mássalhangzói: D, K, M, N,
A Nikodémia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lány név

A Nikodémia névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Nikodémia névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 190 db N betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nikodémia névvel kapcsolatban. a Nikodémia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nikodémia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nikodémia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nikodémia névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nikodémia név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nikodémia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nikodémia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!