Zoltána - A Zoltána név jelentése, Zoltána névnapjai, Zoltána név becézése és más érdekességek:

● A Zoltána név eredete: magyar - török

● A Zoltána név jelentése:

uralkodó, fejedelem ( A Zoltán férfinév női párja )

● A Zoltána név becézése / Zoltána becenevei:

Zolka, Zolcsi, Zolca, Táni, Táncsi, Tána, Tánci

● Zoltána névnapja:

június 23.
● A Zoltána név típusa: Z betűs női név / lánynév
● A Zoltána név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zoltána névről? Görgess lejjebb!
A Zoltána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zoltána névről

● A Zoltána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zoltána név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + T ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Zoltána névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Zoltána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zoltána név ? Jó helyen jársz!
A Zoltána: 7 betűből álló női név / lánynév
A Zoltána név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Zoltána név magánhangzói: A, Á, O,
A Zoltána név mássalhangzói: L, N, T, Z,
A Zoltána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Zoltána névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Zoltána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 157 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 94 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zoltána névvel kapcsolatban. a Zoltána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zoltána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zoltána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zoltána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zoltána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zoltána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zoltána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!