Zéna - A Zéna név jelentése, Zéna névnapjai, Zéna név becézése és más érdekességek:

● A Zéna név eredete: görög-orosz

● A Zéna név jelentése:

Zeuszhoz tartozó, vendég, vendégszerető

● A Zéna név becézése / Zéna becenevei:

Zéni, Zénike, Zénus, Zénci, Zé, Zizi, Nana

● Zéna névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Zéna név típusa: Z betűs női név / lány név
● A Zéna név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zéna névről? Görgess lejjebb!
A Zéna az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zéna névről

● A Zéna név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zéna név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Zéna névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Zéna név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zéna név ? Jó helyen jársz!
A Zéna: 4 betűből álló női név / lány név
A Zéna név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Zéna név magánhangzói: A, É,
A Zéna név mássalhangzói: N, Z,
A Zéna név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Zéna névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Zéna névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db Z betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 83 női név / lány név és 58 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zéna névvel kapcsolatban. a Zéna név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zéna név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zéna név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zéna névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zéna név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zéna nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zéna névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!