Héliosz - A Héliosz név jelentése, Héliosz névnapjai, Héliosz név becézése és más érdekességek:

● A Héliosz név eredete: görög ( mitológiai )

● A Héliosz név jelentése:

nap, napisten.

● A Héliosz név becézése / Héliosz becenevei:

Héli, Liosz, Lio, Éli, Élus, Hélus

● Héliosz névnapja:

július 3.
● A Héliosz név típusa: H betűs férfi név / fiúnév
● A Héliosz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Héliosz névről? Görgess lejjebb!
A Héliosz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Héliosz névről

● A Héliosz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Héliosz név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + É ( 5 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Héliosz névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Héliosz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Héliosz név ? Jó helyen jársz!
A Héliosz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Héliosz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Héliosz név magánhangzói: É, I, O,
A Héliosz név mássalhangzói: SZ, H, L,
A Héliosz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Héliosz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Héliosz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Héliosz névvel kapcsolatban. a Héliosz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Héliosz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Héliosz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Héliosz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Héliosz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Héliosz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Héliosz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!