Horáciusz - A Horáciusz név jelentése, Horáciusz névnapjai, Horáciusz név becézése és más érdekességek:

● A Horáciusz név eredete: latin - római

● A Horáciusz név jelentése:

ifjú, virágzó

● A Horáciusz név becézése / Horáciusz becenevei:

Hori, Ráció, Ció, Cióka, Ráci, Horka

● Horáciusz névnapja:

május 30.
● A Horáciusz név típusa: H betűs férfi név / fiúnév
● A Horáciusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Horáciusz névről? Görgess lejjebb!
A Horáciusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Horáciusz névről

● A Horáciusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Horáciusz név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + Á ( 1 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 48 ( 4 + 8 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Horáciusz névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Horáciusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Horáciusz név ? Jó helyen jársz!
A Horáciusz: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
A Horáciusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Horáciusz név magánhangzói: Á, I, O, U,
A Horáciusz név mássalhangzói: SZ, C, H, R,
A Horáciusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Horáciusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Horáciusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 159 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 87 női név / lány név és 72 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Horáciusz névvel kapcsolatban. a Horáciusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Horáciusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Horáciusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Horáciusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Horáciusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Horáciusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Horáciusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!