Kazimír - A Kazimír név jelentése, Kazimír névnapjai, Kazimír név becézése és más érdekességek:

● A Kazimír név eredete: szláv - lengyel

● A Kazimír név jelentése:

békealapító, békét hirdető

● A Kazimír név becézése / Kazimír becenevei:

Kazi, Kazika, Kazus, Zimi, Imi, Imus, Imrus

● Kazimír névnapja:

március 4.
● A Kazimír név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Kazimír név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kazimír névről? Görgess lejjebb!
A Kazimír az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kazimír névről

● A Kazimír név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kazimír név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + Í ( 9 ) + R ( 9 ) = 42 ( 4 + 2 )
A Kazimír névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Kazimír név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kazimír név ? Jó helyen jársz!
A Kazimír: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Kazimír név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Kazimír név magánhangzói: A, I, Í,
A Kazimír név mássalhangzói: K, M, R, Z,
A Kazimír név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Kazimír névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Kazimír névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 280 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 145 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kazimír névvel kapcsolatban. a Kazimír név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kazimír név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kazimír név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kazimír névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kazimír név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kazimír nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kazimír névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!