Márkó - A Márkó név jelentése, Márkó névnapjai, Márkó név becézése és más érdekességek:

● A Márkó név eredete: latin - olasz

● A Márkó név jelentése:

Mars hadistenhez tartózó, Marsnak szentelt ( A Márkus olasz megfelelőjéből )

● A Márkó név becézése / Márkó becenevei:

Márk, Márkóka, Márki, Márku, Márkuka

● Márkó névnapja:

június 18.
● A Márkó név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Márkó név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Márkó névről? Görgess lejjebb!
A Márkó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Márkó névről

● A Márkó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Márkó név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Márkó névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Márkó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Márkó név ? Jó helyen jársz!
A Márkó: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Márkó név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Márkó név magánhangzói: Á, Ó,
A Márkó név mássalhangzói: K, M, R,
A Márkó név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Márkó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Márkó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Márkó névvel kapcsolatban. a Márkó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Márkó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Márkó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Márkó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Márkó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Márkó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Márkó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!