Máté - A Máté név jelentése, Máté névnapjai, Máté név becézése és más érdekességek:

● A Máté név eredete: héber ( bibliai )

● A Máté név jelentése:

Isten ajándéka

● A Máté név becézése / Máté becenevei:

Mátéka, Mátus, Mátika, Mátkó, Mati, Matesz

● Máté névnapja:

szeptember 21.
● A Máté név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Máté név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Máté névről? Görgess lejjebb!
A Máté az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Máté névről

● A Máté név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Máté név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + É ( 5 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Máté névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Máté név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Máté név ? Jó helyen jársz!
A Máté: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Máté név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Máté név magánhangzói: Á, É,
A Máté név mássalhangzói: M, T,
A Máté név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Máté névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Máté névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Máté névvel kapcsolatban. a Máté név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Máté név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Máté név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Máté névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Máté név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Máté nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Máté névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!