Prímusz - A Prímusz név jelentése, Prímusz névnapjai, Prímusz név becézése és más érdekességek:

● A Prímusz név eredete: latin

● A Prímusz név jelentése:

elsőszülött fiú

● A Prímusz név becézése / Prímusz becenevei:

Primi, Rimusz, Rimu, Rimkó, Rimcsi, Prim

● Prímusz névnapja:

június 9.
● A Prímusz név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Prímusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Prímusz névről? Görgess lejjebb!
A Prímusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Prímusz névről

● A Prímusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Prímusz név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + R ( 9 ) + Í ( 9 ) + M ( 4 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Prímusz névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Prímusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Prímusz név ? Jó helyen jársz!
A Prímusz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Prímusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Prímusz név magánhangzói: Í, U,
A Prímusz név mássalhangzói: SZ, M, P, R,
A Prímusz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Prímusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Prímusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Prímusz névvel kapcsolatban. a Prímusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Prímusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Prímusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Prímusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Prímusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Prímusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Prímusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!