Principiusz - A Principiusz név jelentése, Principiusz névnapjai, Principiusz név becézése és más érdekességek:

● A Principiusz név eredete: latin

● A Principiusz név jelentése:

fejedelem

● A Principiusz név becézése / Principiusz becenevei:

Princi, Princus, Princó, Cipi, Pius

● Principiusz névnapja:

szeptember 25.
● A Principiusz név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Principiusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Principiusz névről? Görgess lejjebb!
A Principiusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Principiusz névről

● A Principiusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Principiusz név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + P ( 7 ) + I ( 9 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 70 ( 7 + 0 )
A Principiusz névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Principiusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Principiusz név ? Jó helyen jársz!
A Principiusz: 11 betűből álló férfi név / fiúnév
A Principiusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Principiusz név magánhangzói: I, U,
A Principiusz név mássalhangzói: SZ, C, N, P, R,
A Principiusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Principiusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Principiusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Principiusz névvel kapcsolatban. a Principiusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Principiusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Principiusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Principiusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Principiusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Principiusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Principiusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!