Petróniusz - A Petróniusz név jelentése, Petróniusz névnapjai, Petróniusz név becézése és más érdekességek:

● A Petróniusz név eredete: latin

● A Petróniusz név jelentése:

edzett férfi, kő, szikla, Petronius nemzetségéből származó

● A Petróniusz név becézése / Petróniusz becenevei:

Nius, Nóni, Tróni, Petró, Petru, Petruska, Petruka

● Petróniusz névnapja:

május 31.
● A Petróniusz név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Petróniusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Petróniusz névről? Görgess lejjebb!
A Petróniusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Petróniusz névről

● A Petróniusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Petróniusz név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 55 ( 5 + 5 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Petróniusz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Petróniusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Petróniusz név ? Jó helyen jársz!
A Petróniusz: 10 betűből álló férfi név / fiúnév
A Petróniusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Petróniusz név magánhangzói: E, I, Ó, U,
A Petróniusz név mássalhangzói: SZ, N, P, R, T,
A Petróniusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Petróniusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Petróniusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Petróniusz névvel kapcsolatban. a Petróniusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Petróniusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Petróniusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Petróniusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Petróniusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Petróniusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Petróniusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!