Periklész - A Periklész név jelentése, Periklész névnapjai, Periklész név becézése és más érdekességek:

● A Periklész név eredete: görög

● A Periklész név jelentése:

nagyon híres

● A Periklész név becézése / Periklész becenevei:

Peri, Perkó, Perus, Lész, Lészi, Lészku, Lészkó

● Periklész névnapja:

július 8.
● A Periklész név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Periklész név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Periklész névről? Görgess lejjebb!
A Periklész az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Periklész névről

● A Periklész név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Periklész név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + L ( 3 ) + É ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 49 ( 4 + 9 ) = 13 ( 1 + 3 )
A Periklész névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Periklész név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Periklész név ? Jó helyen jársz!
A Periklész: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
A Periklész név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Periklész név magánhangzói: E, É, I,
A Periklész név mássalhangzói: SZ, K, L, P, R,
A Periklész név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Periklész névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Periklész névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Periklész névvel kapcsolatban. a Periklész név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Periklész név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Periklész név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Periklész névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Periklész név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Periklész nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Periklész névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!