Radiszló - A Radiszló név jelentése, Radiszló névnapjai, Radiszló név becézése és más érdekességek:

● A Radiszló név eredete: szláv - magyar

● A Radiszló név jelentése:

dicsőség, öröm

● A Radiszló név becézése / Radiszló becenevei:

Radi, Radika, Radisz, Diszi, Diszló

● Radiszló névnapja:

április 17.
● A Radiszló név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Radiszló név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Radiszló névről? Görgess lejjebb!
A Radiszló az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Radiszló névről

● A Radiszló név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Radiszló név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + A ( 1 ) + D ( 4 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + L ( 3 ) + Ó ( 6 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Radiszló névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Radiszló név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Radiszló név ? Jó helyen jársz!
A Radiszló: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Radiszló név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Radiszló név magánhangzói: A, I, Ó,
A Radiszló név mássalhangzói: SZ, D, L, R,
A Radiszló név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Radiszló névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Radiszló névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Radiszló névvel kapcsolatban. a Radiszló név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Radiszló név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Radiszló név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Radiszló névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Radiszló név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Radiszló nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Radiszló névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!