Martinka - A Martinka név jelentése, Martinka névnapjai, Martinka név becézése és más érdekességek:

● A Martinka név eredete: latin

● A Martinka név jelentése:

Mars hadistenhez hasonló, harcias, bátor ( A Martina becéző továbbképzése )

● A Martinka név becézése / Martinka becenevei:

Tinka, Tina, TInus, Tinci, Tincu, Marti, Martis

● Martinka névnapja:

január 30.
● A Martinka név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Martinka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Martinka névről? Görgess lejjebb!
A Martinka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Martinka névről

● A Martinka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Martinka név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 33 ( 3 + 3 )
A Martinka névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Martinka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Martinka név ? Jó helyen jársz!
A Martinka: 8 betűből álló női név / lánynév
A Martinka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Martinka név magánhangzói: A, I,
A Martinka név mássalhangzói: K, M, N, R, T,
A Martinka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Martinka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Martinka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Martinka névvel kapcsolatban. a Martinka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Martinka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Martinka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Martinka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Martinka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Martinka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Martinka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!