Zoltán - A Zoltán név jelentése, Zoltán névnapjai, Zoltán név becézése és más érdekességek:

● A Zoltán név eredete: magyar - török

● A Zoltán név jelentése:

uralkodó, fejedelem

● A Zoltán név becézése / Zoltán becenevei:

Zoli, Zozó, Zolika, Zolti, Zoltika, Zotya, Zola, Zolka, Zolkó, Zoló, Zolesz, Zotyi, Zotyó, Zotyika, Zotyóka, Zolcsi, Zoltánka

● Zoltán névnapja:

március 8.március 13.június 23.november 20.
● A Zoltán név típusa: Z betűs férfi név / fiúnév
● A Zoltán név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zoltán névről? Görgess lejjebb!
A Zoltán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zoltán névről

● A Zoltán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zoltán név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + T ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Zoltán névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Zoltán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zoltán név ? Jó helyen jársz!
A Zoltán: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Zoltán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Zoltán név magánhangzói: Á, O,
A Zoltán név mássalhangzói: L, N, T, Z,
A Zoltán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Zoltán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Zoltán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 157 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 94 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zoltán névvel kapcsolatban. a Zoltán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zoltán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zoltán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zoltán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zoltán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zoltán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zoltán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!