Zolta - A Zolta név jelentése, Zolta névnapjai, Zolta név becézése és más érdekességek:

● A Zolta név eredete: magyar - török

● A Zolta név jelentése:

uralkodó, fejedelem ( A Zoltán Árpád-kori alakváltozata )

● A Zolta név becézése / Zolta becenevei:

Zoltu, Zoli, Zoltácska, Zolka, Zoló, Zolus, Zolcsi, Zotya, Zolkó, Zotyó

● Zolta névnapja:

március 8.március 13.június 23.november 20.
● A Zolta név típusa: Z betűs férfi név / fiúnév
● A Zolta név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zolta névről? Görgess lejjebb!
A Zolta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zolta névről

● A Zolta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zolta név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Zolta névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Zolta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zolta név ? Jó helyen jársz!
A Zolta: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Zolta név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Zolta név magánhangzói: A, O,
A Zolta név mássalhangzói: L, T, Z,
A Zolta név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Zolta névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Zolta névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 157 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 94 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zolta névvel kapcsolatban. a Zolta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zolta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zolta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zolta névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zolta név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zolta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zolta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!